Is slaapcomfort meetbaar?

Als je de reclame mag geloven, zou een instelbare lattenbodem de ideale oplossing zijn. Dit kan voor één slaaphouding gedurende de ganse nacht. Iedereen weet echter dat dit niet kan. ’s Nachts verander je minstens 100 keer van slaaphouding.
Ook de metingen op basis van biometrische gegevens (lengte, gewicht, schouder- en bekkenbreedte) houden geen rekening met het feit dat elke rug verschillend is.

Ons meetsysteem berust op 6 jaar wetenschappelijk onderzoek.
Omdat iedere rug verschillend is, heeft iedereen een verschillend spierspannings en thermisch profiel. Op basis van deze profielen is het wetenschappelijk gelukt de slaapkwaliteit te bepalen door middel van 4 parameters :

<p>SPIERWEERSTAND<span>&nbsp;</span></p>
SPIERWEERSTAND
<p>SPIERSPANNING<span>&nbsp;</span></p>
SPIERSPANNING
<p>SPIER DYSBALANS<span>&nbsp;</span></p>
SPIER DYSBALANS
<p>THERMISCH PROFIEL<span>&nbsp;</span></p>
THERMISCH PROFIEL
  • SPIERWEERSTAND: weerstand dat het lichaam ondervindt bij het veranderen van slaaphouding.
  • SPIERSPANNING: spanning dat het lichaam opbouwt na een tijd op een slaapsysteem gelegen te hebben.
  • SPIERBALANS: is een maat voor het verschil tussen de spanning links en rechts rekening houdend met het voorkeursprofiel.
  • THERMISCH PROFIEL: voor het autonoom reageren.


Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dan ook dat meetsystemen op basis van alléén spierspanning onvoldoende zijn.
De betrouwbaarheid van ons meetsysteem werd wetenschappelijk bewezen. (zie wetenschappelijk onderzoek) 

Meting

De meting gebeurt uitsluitend na afspraak in het Bedmeet Center en door geschoold personeel. Voor 2 personen neemt de meting ongeveer 2 uur in beslag.

Hoe verloopt de meting?
De procedure hiervoor is zeer eenvoudig. Je krijgt aangepaste kledij voor je bovenlichaam, waarna je in zij-, rug- of buiklig de diverse slaapsystemen kan uittesten.
Met behulp van eenvoudige contacttoestellen worden dan de verschillende metingen, uiteraard pijnloos, uitgevoerd. Vervelende elektroden of zalven komen er dus niet bij kijken!

Bij aanschaf van een bedsysteem is de meting geheel gratis. Ook indien u later een bedsysteem aankoopt, worden de meetkosten in mindering gebracht op uw aankoop.
Op basis van 2 personen bedragen de meetkosten 120 euro. Voor een meting voor 1 persoon is dit 75 euro. 

<p><span>Bedmeet Center rugmeting Miss Belgie Virginie Claes Universiteit Hasselt persvoorstelling<span>&nbsp;</span></span></p>
Comments